Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Φτιάξε μόνη σου φόρεμα "σφηκοφωλιά"

Πέρσι το χειμώνα μια καλή μου φίλη μου είπε πως παρακολουθεί μαθήματα ραπτικής στο Λύκειο Ελληνίδων. Η ιδέα μου φάνηκε πολύ καλή, γιατί αν είχα σκυλομετανιώσει για ένα πράγμα από τότε που σπούδαζα σχέδιο μόδας ήταν που δεν πήρα μια ραπτομηχανή να μάθω να γαζώνω. Ήξερα να σχεδιάζω ένα ρούχο και να βγάζω το πατρόν του, αλλά έπρεπε να το πάω στη μοδίστρα για ράψιμο.   Κι ως γνωστόν, αν κάτι δεν το φτάνεις μέχρι τέλους μόνος σου, θα καταλήξει μισοτελειωμένο σε κάποιο συρτάρι. Αυτό συνέβαινε λοιπόν, μέχρι που έχασα τον ενθουσιασμό μου. 

Ξεκίνησα λοιπόν τα μαθήματα ραπτικής και ενθουσιάστηκα. Πήγα μόνο 1-2 μήνες (με λίγες απουσίες!) γιατί με ενδιέφερε μόνο η ραπτική και όχι το πατρόν και έμαθα ένα σωρό πράγματα. Τελικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο! Κι έτσι άρχισα να ράβω πάλι μόνη μου τα ρούχα μου... όταν προλαβαίνω τέλος πάντων. Οι υπόλοιπες κοπέλες που ήταν αρχάριες συνέχισαν κανονικά όλη τη χρονιά και μάθαιναν εκτός από το να ράβουν, να βγάζουν πατρόν από το Burda.

Είναι μια πολύ ωραία και δημιουργική απασχόληση και αν σας αρέσει και το σκέφτεστε να μη χάσετε χρόνο. Και μόνο επιδιορθώσεις να κάνει κανείς στα ρούχα του, αξίζει τον κόπο! 

Ένα πράγμα που μου φαινόταν δύσκολο και τελικά είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, είναι το φόρεμα "σφηκοφωλιά" πού οι περισσότερες έχουμε για τη θάλασσα και όχι μόνο. Αρκεί να μπορείς να γαζώνεις ευθεία, αυτό χρειάζεται μόνο, κι αν το κατάφερα εγώ με την ελάχιστη εμπειρία μου, μπορούν να το καταφέρουν όλοι. Με ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, διπλάσιο σε μήκος από την περίμετρο του στήθους, φτιάχνεις ένα φόρεμα κοντό ή μακρύ, ή μπλουζάκι. 

Εγώ έφτιαξα ένα φορεματάκι για την ανιψιά μου. Πόσο μου στοίχισε? Το ύφασμα το πήρα 4 ευρώ το μέτρο και δε χρησιμοποίησα ούτε το μισό! Αξίζει λοιπόν ή όχι? Δεν μου έδειξαν στο σεμινάριο πως να το κάνω, το έμαθα από αυτήν τη γλυκύτατη κυρία στο yοutube.
Ιδού ή η δική μου δημιουργία, ένα φορεματάκι για την ανιψούλα μου: 


Φτιάχνω και ένα δικό μου φόρεμα με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Απλά θέλει περισσότερη υπομονή! Μόλις το ετοιμάσω θα ανεβάσω φωτογραφία. Τώρα που έμαθα έχει να γίνει... της σφηκοφωλιάς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...