Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Χρωμοσελίδες για μεγάλα παιδιά

Οι χρωμοσελίδες είναι μια νέα μανία που νομίζω ότι ήρθε για όλους εμάς που δεν τα καταφέρνουμε με το πλέξιμο! Είναι σαν τις κλασικές χρωμοσελίδες που υπάρχουν για τα πιτσιρίκια, απλά έχουν πιο πολύπλοκα σχέδια που μας βοηθούν να χαλαρώνουμε, να συγκεντρωνόμαστε και να διώχνουμε το άγχος μας! Κατά τη γνώμη μου είναι κι αυτό μια μορφή διαλογισμού! Δε χρειάζεται να έχεις καμιά δεξιότητα, απλά παίρνεις τις ξυλομπογιές σου, τους μαρκαδόρους σου ή τις ακουαρέλες σου, ανάλογα το χαρτί της εκτύπωσης και χρωματίζεις! Μπορεί το σχέδιο να είναι ήδη τυπωμένο και να νομίζεις ότι δεν συμβάλλεις ιδιαίτερα στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όμως ο καθένας ανάλογα τα χρώματα και τους συνδυασμούς που θα επιλέξει βγάζει ένα μοναδικό μικρό έργο τέχνης, άρα πρόκειται για μια αρκετά δημιουργική απασχόληση. 


Υπάρχουν πολλά βιβλία με έτοιμα σχέδια που μπορείτε να αγοράσετε, στην Ελλάδα έχω βρει από τις εκδόσεις Ψυχογιός τα βιβλία της Τζοάνα Μπάσφορντ, το Μαγεμένο δάσος και τον Μυστικό κήπο.
Εδώ θα βρείτε κι ένα δείγμα σε pdf, που μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το χρωματίσετε.  


Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επίσης:
Το βασίλειο των ζώων: Ζωγραφίστε και χαλαρώστε της Μίλι Μαρότα
Καταπολεμήστε το στρες ζωγραφίζοντας: Λουλούδια.
Καταπολεμήστε το στρες ζωγραφίζοντας: Φύση.

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε βιβλίο, υπάρχουν και πάρα πολλές σχετικές σελίδες το ίντερνετ, από τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε τα σχέδια που σας αρέσουν, όπως για παράδειγμα αυτή που έχει από απλά μέχρι εντελώς ψυχεδελικά σχέδια. Μου αρέσουν πολύ τα σχέδια mandala:

 Μπορείτε να ψάξετε και σε σχετικά boards στο pinterest. Δες για παράδειγμα αυτό τι φανταστικό που είναι (από εδώ το πήρα):

Και σε αυτήν εδώ τη σελίδα έχει κάποια ωραία σχέδια, μου αρέσει πολύ αυτό:

Τέλος μπορείτε απλά να βάλετε στο google τη φράση "adult coloring pages", να πατήσετε "εικόνες" και θα σας βγάλει άπειρα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...