Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Diamonds are forever

Ο Karl Lagerfeld και ο οίκος  Chanel  θα παρουσιάσουν την έκθεση "Mademoiselle Prive", στην  Saatchi Gallery του Λονδίνου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, οπότε αν είστε τυχερές και βρίσκεστε στο Λονδίνο εκείνες τις ημέρες, μην τη χάσετε! Ο λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση όμως δεν είναι απλά ή έκθεση. Αυτή ήταν απλά η αφορμή για να ασχοληθώ με κάτι πιο συγκεκριμένο...
Οι φωτογραφίες είναι από την έκθεση 'Karl Lagerfeld: Modemethode'. Πηγή  Senatus

Στους τρεις ορόφους της έκθεσης, εκτός από τις Haute Couture δημιουργίες του οίκου θα εκτίθενται και κοσμήματα. Πρόκειται για τη σειρά "1932" που σχεδιάστηκε ως φόρος τιμής προς τη μία και μοναδική σειρά διαμαντένιων κοσμημάτων που δημιούργησε η Coco Chanel το 1932, με τίτλο "Bijoux de Diamants". Στη νέα σειρά διατηρήθηκαν τα διαχρονικά θέματα-σύμβολα της αρχικής, δηλαδή ο ήλιος, κομήτες, φτερά, κρόσσια και φιόγκοι, που ήταν τα αγαπημένα της Coco, όμως προστέθηκε και το λιοντάρι, επειδή εκείνη ήταν Λέων και αγαπούσε τις απεικονίσεις λιονταριών. Η αγάπη της για τα σύμβολα αυτά έχει τη ρίζα της στη διακόσμηση της μονής Aubazine, όπου την άφησε ο πατέρας της μαζί με τις αδελφές της, μετά το θάνατο της μητέρας τους. Η αισθητική της καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη διαμονή της στο συγκεκριμένο μοναστήρι. Ακόμη και το little black dress της με το λευκό γιακά, είναι εμπνευσμένο από τις στολές του ορφανοτροφείου. 

Τη νέα σειρά μπορείτε να την δείτε εδώ. Εγώ θέλω να σας δείξω την αρχική σειρά γιατί εκτός του ό,τι λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με μόδα παλαιότερων δεκαετιών, δεν μπορώ να μην θαυμάζω απεριόριστα τη Chanel για το ταλέντο της και τη διαχρονικότητα της. "Fashion passes, style remains" είχε πει και το απέδειξε! Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα κοσμήματα όπως εκτέθηκαν στο διαμέρισμά της, το Νοέμβριο του 1932. Το βίντεο αυτό παιζόταν πριν από τις ταινίες σε κάθε κινηματογράφο, ακόμα και στις Γαλλικές ειδήσεις εκείνης της περιόδου. Επίσης, το γεγονός ότι χρησιμοποίησε κέρινες κούκλες για να εκθέσει κοσμήματα, ήταν πολύ προοδευτικό για την εποχή!  "I wanted to cover women in constellations. Stars! Stars of all sizes..." 
Coco Chanel 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...